Tyxo.bg counter

Paparazzi.bg - Харесай във Facebook

Джулия Ангелова: Формата на веждите според формата на лицето

14075 прегледа

Джулия Ангелова: Формата на веждите според формата на лицето

Когато става въпрос за вежди, всички знаем, че те са рамката на най-красивата част от лицето – очите.

Именно поради този факт е добре да се съобразим с формата, която им придаваме и винаги да е в синхрон както с чертите на лицето, така и с цвета на косата.

Правилата за красиви вежди се диктуват основно от формата на нашето лице. Представяме ви най-добрите съвети за веждите, които отиват на различните лица.

 

Кръгло лице

Когато лицето ви е кръгло, веждите трябва да бъдат високи и с изострени ъгли. Те осигуряват вертикалния контрапункт на лицето. Голям плюс на дамите с такива лица е, че дори и леко небрежно разрошени вежди стоят добре.

 

Овално лице

Това е най-добрата форма сред всички възможности. Овалните лица позволяват както тънки, така и плътни, тъмни или светли вежди. Можете да оформите ъгловите арки малко по-високо и да създадете лек ъгъл, който изглежда изискан и стилен. Единственото, което бихме препоръчали да не опитвате, е изцяло овална форма на веждите.

 

Сърцевидно лице

Да, свързваме тази форма с любовта и някак си ни изпълва с щастие. Когато обаче става въпрос за вежди, това е едно от най-трудните решения с най-коварни форми. Това се получава така, тъй като фокусът на лицето вече е поставен върху очите и всяка една грешка, колкото и малка да е тя, ще се забелязва. Придържайте се към максимално естествени форми, плавно преливащи ъгли и не внасяйте тежест с допълнителен цвят. Намерете златната среда – нито остри вежди, нито овални.

 

Остро лице

Притежателка на остро лице е супермоделът Жизел Бюндхен. Няма какво повече да добавим за красивите форми. Тук трябва да внимавате много с височините. Постарайте се оптически да „вдигнете“ веждите и да ги издължите в краищата им. Избягвайте да постигате ефект на плътност.

 

Квадратно лице

Най-рядко срещаната форма е тази на квадратното лице. То се определя като такова тогава, когато не се усеща значителна разлика между дължината и широчината на лицето. Тук можете спокойно да направите веждите една идея по-тъмни, тъй като те ще играят ролята на отвличащ-погледа-елемент, който да не акцентира върху челюстта.

Мария Шарапова:...
 Григор Димитров и Мария Шарапова отдавна...
Вижте...
Топлес моделката Силвия Юрукова изумява с...
Николета Лозанова...
Най-оборотната футболна съпруга у нас Николета...
Бивше гадже на...
Плеймейтката Ирена Георгиева: Секс чатовете не...
Джоли и Брад...
Анджелина Джоли и Брад Пит са се събрали, след...

Анкета

Коя е най-дразнещата водеща?