Спорт

Върнал ли е вече Гришо 380 000 евро и ощети ли родината си?

След като Григор Димитров отказа участието си на турнира София Оупън заради контузия на рамото, ситуацията стана изключително сложна.

БЛИЦ още преди седмица писа, че Гришо може да не защитава титлата си от турнира от миналата година и отсъствието му вероятно е част от война в българския тенис, целяща смяната на управата на федерацията.

Димитров трябва да върне 380 000 евро, които е получил от организаторите на турнира за участието си в “Арена Армеец”. Дали той вече е направил това, или ще го стори в следващите дни, това не е големият въпрос. Проблемът е, че много страни са ощетени – организаторите, държавата, феновете и спонсорите.

Още след пресконференцията на Григор преди седмица, когато стана ясно, че той може да не играе в София, феновете започнаха да продават билетите си за надпреварата. Те предусещаха, че най-добрият ни тенисист няма да участва. Сега след потвърждението на новината броят на разочарованите нараства много. Феновете са категорични, че няма да ходят на турнира, тъй като няма да могат да гледат най-голямата си гордост в съвременния спорт. Това означава, че трибуните в “Арена Армеец” ще бъдат празни.

Въпреки че турнирът е частен, държавата чрез Министерството на младежта и спорта даде за организацията му 500 000 лева. Така министерството се оказва един от най-големите инвеститори на София Оупън. С отсъствието на Григор Димитров държавата се оказва ощетена.

Ощетени са и от телевизията, която ще излъчва турнира. Тя плати 150 000 евро за телевизионните права и надпреварата ще се предава по платените канали „Диема Спорт“ и „Диема Спорт 2“. Отсъствието на Григор Димитров ще отдръпне не само зрителите и абонатите на двата телевизионни канала, а и рекламодателите. Самата телевизия е ощетена и заради това, че е основен спонсор на надпреварата, чието име е „Диема Екстра София Оупън“.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре