Мода

Музите на Карл Лаферфелд

Дизайнерът Карл Лагерфелд оглавява фешън къщата Chanel и за всеки модел станал част от негово ревю или кампания това е по-скоро престиж, отколкото скъпоплатен ангажимент.

Някои от красавците, получили шанса да представят дрехи от марката пък имат и щастието да бъдат определяни от Карл Лагерфелд за негови музи.

През 2008-ма Лагерфелд взима Батист Джабикони под своето крило.

От този момент симпатичният младеж е участвал многократно в рекламни кампании и ревюта на Chanel и Fendi (с главен дизайнер Лагерфелд). Медии дълго време смятаха, че двамата са близли и по друга линия. Истината знаят само те…

Брад Крониг и сина му могат да се похвалят с огромното доверие на Лагерфелд. Такова, че дизайнерът се съгласи да стане кръстник на малкия Хъдсън, след като дълги години работи с татко му. И Брад, и Хъдсън са неизменна част от ревютата и рекламните кампании на Chanel.

Себастиен Жондо започва модната си кариера, след като става бодигард на големия дизайнер. Именно в него Карл Лагерфелд вижда потенциал и през 2013-та година прекратява ангажиментите му като охрана, за да го включи в поредната си кампания за мъжко облекло.

Кара Делевин, Сара Джесика Паркър, Кендъл Дженър, Блейк Лайвли, Кристен Стюард, Кийра Найтли, Клаудия Шифър, Ванеса Паради и Джулиан Мур пък са едни от най-големите музи на дизайнера сред жените.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре