Мода

Най-скъпоплатеният модел за 2018-та е Кендъл Дженър

Макар да не се превърна в най-младата милиардерка като по-малката си сестра Кайли, нито пусна бранд парфюми, който да се разпродаде светкавично, както стори другата й сестра Ким Кардашиян-Уест, Кендъл Дженър също имаше една супер успешна година, превръщайки се в най-високоплатения модел за 2018 година, според годишната класация на списание Forbes, съобщи Контактмюзик.

Според списанието 23-годишната Кендъл е изкарала общо 22,5 милиона долара през 2018 г. като значимите доходи й са свързани идват от големи договори с брандове като „Есте Лаудер“, „Адидас“ и „Калвин Клайн“.

Второто място в класацията отива за русокосата Карли Клос, която според данните на Forbes е спечелила 13 милиона долара. Нейните доходи идват от рекламните й договори със „Сваровски“, „Адидас“ и „Ауей“.

На трето място се нареждат Криси Тийгън и Роузи Хънтингтън-Уайтли, които са спечелили по 11,5 милиона долара.

Доходите на Криси Тийгън идват най-вече от продажбите на втората й книга с готварски рецепти, както и от създаването на нейна собствена линия готварски съдове.

Колкото до Роузи Хънтингтън-Уайтли, нейните печалби идват най-вече от пускането на собствената й дизайнерска линия бельо, гримове и парфюми в партньорство с „Маркс енд Спенсър“.

Петото място също се поделя от две моделки – британката Кара Делевин и опитната Жизел Бюндхен, които са спечелили по 10 милиона долара.

Доходите на Кара Делевин са свързани с договорите й с „Дъглас козметикс“, „Римел“, „Таг Хойер и „Диор бюти“, а Жизел Бюндхен печели най-вече от участието си в реклами за „Стюарт Вайцман“ и бразилски брандове, като „Вивара“, както и с публикуването на книгата й „Уроци“.

На седмо място се надежда Джиджи Хадид с годишни печалби от 9,5 милиона долара. Следва я сестра й Бела, която си поделя осмото място с Джоан Смолс. И двете са изкарали по 8,5 милиона долара през 2018 г..

Топ десетката завършва от Даутцен Крус, която за миналата година е спечелила 8 милиона долара.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре