Мода

Момичето, което смайва с една вежда в Инстаграм

София Хаджипантели, родена в Кипър, знае как изглежда и определено не се притеснява.

Нейната отличителна черта – черните и гъсти вежди, които привличат хиляди последователи в социалната мрежа „Инстаграм“ – почти 300 хил.

Част от последователите й я окуражават да бъде различна, те приемат, че красотата за всеки човек има различни стандарти и определения.

Не всичко обаче е така цветно, защото заедно с позитивните коментари, има и много негативни.

„Не правя това, за да накарам хората да харесват веждите ми. Опитвам се да покажа, че човек може да живее според собствените си разбирания. Лично аз смятам, че лицето ми изглежда много по-добре с тези вежди. Не се опитвам да създавам тенденция“, казва София.

Младото момиче е наследила веждите си от своята майка. София споделя, че в един момент й е писнало да се грижи редовно за веждите си.

„Видях видео в интернет, в което момиче боядисваше веждите с черна боя. Направих същото, а брат ми каза, че всъщност ми стои добре“. Тя прави това, защото е естествена блондинка, а веждите й също са руси.

София се изненадва, че в „Инстаграм“, място за споделяне на снимки и различни култури, се намират много критици.

„Хората, които боядисват веждите си, както аз правя, се дразнят, но само защото не са оформени идеално, а реално правим едно и също нещо. Ние всички се опитваме да представяме красотата, но под различен и уникален ъгъл“, споделя пред сп. Harpers Barazar София.

София се отличава не само с веждите си, но и страстта към цветни комбинации с грим.

„Харесвам пъстрите цветове, добре изглежда с веждите ми, но в университета по маркетинг не се възприемат добре. Ефектът за някои е твърде голям, но вероятно го създавам това усещане целенасочено“, допълва тя.

Кипърският модел публикува и своя снимка, на която е преобразена като световноизвестната мексиканска художничка Фрида Кало.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре