Без категория

Регетонът завладя музиката

Няма как да не сте забелязали, че през последните няколко години по музикалните канали, както и в интернет властват хитови парчета на испански език.

“Despacito” дори се превърна в най-гледаното видео в историята на интернет с цели 6,2 млрд. гледания към днешна дата.

Хитовото парче на Луис Фонси и Деди Янки обаче е една от многото латиноамерикански песни, предизвикали световен интерес.

Интересът към подобен тип музика се засилва все повече през последните няколко години, а някои латиноамерикански изпълнителни смело вървят към върховете на класациите за най-високоплатени певци в световен мащаб.

Първият, който използва думата “регетон”, за да опише новия музикален стил, родил се в Пуерто Рико, е рапърът Деди Янки през 1994г.

През 2017г. сред топ 5 най-гледани видеоклипове към песни присъстват три латиноамерикански парчета – “Despacito” на Луис Фонси и Деди Янки, “Mi Gente” на Джей Балвин и “Echame la Culpa” на Луис Фонси и Деми Ловато.

“Sin Pijama” на Беки Джи и Нати Наташа пък е сред големите хитове на 2018-та със завидните 1 милиард и 400 хиляди прегледа в Youtube.

2019-та пък е изключително успешна за латино мачото Малума, който има дуети с Шакира, Рики Мартин и не на последно място Мадона.

Хитът им “Medellin” зае първото място в класацията Billboard’s Dance Club Songs.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре