Холивуд

Дисни избра чернокожа да изиграе Ариел

Чернокожата певица Холи Бейли ще изиграе ролята на Ариел в предстоящата игрална версия на анимационния филм “Малката русалка” от 1989 г. Днес “Дисни” обяви, че изборът се е спрял върху изпълнителката, която е част от музикалното дуо Chloe X Halle заедно със сестра си Клои, пише Би Би Си.

Режисьор на филма ще е Роб Маршал, известен с мюзикъла “Чикаго” от 2002 г. Негово дело беше и “Мери Попинз се завръща”. По отношение на “Малката русалка” той коментира, че след продължителното търсене е нямало спор, че Холи Бейли притежава необходимите качества за ролята, между които страхотен глас, за да влезе в ролята.

Новината доведе до възторжени реакции в “Туитър”, които отбелязват колко е важно, че образът ще бъде изигран от млада чернокожа жена. Холи Бейли публикува в профила си в социалната мрежа как би изглеждала като Ариел и заяви, че дебютът й в киното точно в тази роля е сбъдната мечта.

Маршал ще бъде и един от продуцентите на бъдещия филм, чиито снимки се очаква да започнат през 2020 г. От “Дисни” отбелязаха, че в идните седмици ще бъдат обявени и други актьори, които ще бъдат част от проекта.

Преди 6 дни “Варайъти” съобщи, че според източници на списанието Мелиса Маккарти вече води преговори за ролята на морската вещица Урсула, но още няма подписан договор. Според “Холивуд Рипортър” същото е положението и с Джейкъб Трембли.
Във филма ще бъдат включени част от песните от анимацията, както и нови композиции от Лин-Мануел Миранда и Алън Менкен. Менкен е работил по няколко класики на “Дисни”, между които и “Малката русалка”.

Така “Дисни” ще вдъхне нов живот и на тази класика, след като направи същото с “Книга за джунглата”, “Красавицата и звяра” и “Аладин”. Междувременно премиерата на игралната адаптация на “Цар Лъв” е насрочена за 19 юли, 2019 г., а “Мулан” се очаква да излезе през 2020 г.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре