Мода

Наоми Кембъл на 49 и все така секси – вижте тайната й

Наоми Кембъл е сред най-звестните модели в света, а на 49 години с пълна сила й отива и нейния прякор – Черната пантера. Но зад нейния външен вид се крият и не малко усилия.

На какво залага Наоми в момента?

Храна

Преди известно време топмоделът промени тотално своето меню, след като стана вегетарианка. „Смятах, че никога няма да мога да се откажа от месото“, признава Наоми. Сега нейният ден не минава без сокове от ябълки и зеленчуци.

С помощта на артишока тя намалява желанието си за сладкиши, в кухнята разчита на джинджифил и червен пипер, които ускоряват разграждането на мазнините, ананасът активира изгарянето на протеини, а изяденият магданозен кълн може да облекчи глада за кратко време.
Тренировки

През годините Наоми Кембъл е поддържала тонус и фигура с различни спортове, но в крайна сметка е преценила, че най-добре й действат два – пилатес и джиротоника. И ако всички сме наясно с пилатеса, то джиротониката все още не е масова у нас. Джиротониката е нов метод от типа Mind-Body упражнения, създаден от професионалния танцьор Джулио Хорват през 70-те години на миналия век. Движенията се фокусират върху подобряване на двигателните способности и имитират техники, използвани в плуването, танците, йога, тай чи и гимнастиката. Джиротониката се прави на специални уреди и упражненията следват естествените движения на тялото. Наоми признава, че този тип упражнения й позволяват да стои по-дълго на всики токове, без да усеща дискомфорт.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре