Холивуд

Меган Фокс под карантина в България

Ежеседмични тестове за COVID-19 – това е една от мерките, с които екипът на студиата “Ню Бояна” се готвят да се завърнат към работен режим на терен.

Всички актьори, режисьори и технически работници, които се очаква да се трудят по даден проект повече от седем дни, ще бъдат проверявани периодично от лекар на място

Според новите правила на тест за коронавирус ще бъде подложена и холивудската звезда Меган Фокс. Още в средата на февруари стана ясно, че актрисата ще снима у нас хорър филм.

Тогава се очакваше звездата да акостира на българска територия през март. Това обаче се отложи заради световната пандемия.

Според настоящите мерки, приети от “Ню Бояна”, всички работници, пристигащи от други страни, ще бъдат карантинирани.

Максимално ограничаване на хората на терен, дезинфекция на цялото оборудване, постоянно присъствие на парамедик и изтегляне на голяма част от продукцията онлайн са само част от останалите точки, включени в “правилника” на студиото за подновяване на дейността. Още в началото на доклада се съобщава, че в страната ни снимането е “абсолютно възможно”, стига да се имат предвид мерките за безопасност.

Ден преди официалното публикуване на документа престижното американско списание Variety излезе с новината, че студиото, дом на “Непобедимите”, подновява дейността си. “По време на пандемията оползотворихме времето да се фокусираме върху разработването и анализирането на това как пазарът ще продължи напред. Излязохме с нова стратегия, която цели да помогне на продуцентите да се върнат на работа и да запълнят липсата на съдържание
която виждаме, че ще е факт през следващите няколко месеца”, коментира изпълнителният директор на “Ню Бояна” Ярив Лернер, цитиран от Variety.

От изявление на студиото става ясно, че санитарни мерки за подготвянето на снимачния процес са взети още от прекратяването на извънредното положение на 13 май. Работило се е усилено със здравния министър Кирил Ананиев за гарантирането на достатъчно сигурни условия, при които дейността може действително да се поднови. Според първоначалното предложение всички актьори и членове на екипа е трябвало да се подложат на тестове в рамките на първите три дни от пристигането си на терен. Веднъж – още с прекрачването на прага на работното си място, и втори път – два дни по-късно.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре