Клюки

Любимият лекар на община Своге организира патриотично пътуване

Доктор Андрей Маринков и сдружение „Обединени Балкани“ организират патриотично пътуване този уикенд под наслов „Не се гаси, туй що не гасне“.

Любимият лекар на община Своге ще потопи гостите в приключение, тръгвайки на 7 август с локомотива „Баба Меца“ по стъпките на дядо Вазов из дефилето, съчетаващо красоти и богата програма, а на 8-ми август ще се състои всенародно веселие и курбан в село Лесковдол.

Атракционното пътуване ще започне от Централна гара в София със стартов час от 8:10, а за всеки, който иска да се присъедини, трябва да го направи най-късно до 9:10 сутринта, когато ще потегли самият влак. Той ще мине през гарите Курило, Реброво, Своге, Лакатник, Мездра. Гостите на това приключение ги очаква и богата фолклорна програма с уастието на певчески и танцови състави от Дефилето и литератулно-музикални програми на самодейни състави към читалищата „Народна култура 1954“ и „Искра 1928“, танцова школа Шопите, народните творци Филип Синапов и Мария Иванова. Артистите ще пресъздадат образите на героите от Дефилето – Иван Вазов, Дядо Йоцо и Баба Илийца. А на 8 август от 13 часа в с. Лесковдол ще бъде открит и паметен исторически знак. Специални гости на събитието ще бъдат деца от Република Северна Македония. За връзка с доктор Андрей Маринков – 0887828588.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре