Мода

Мисис България Валери Стефанова следва криминално право в Лондон

Най-красивата омъжена жена за 2020 година Валери Стефанова сбъдва една от най-големите си мечти, които има още от ученичка – да следва криминално право. Любовта й към законите се развихря в столицата на Великобритания – Лондон, като към днешна дата прилага знанията си в успешна кантора с много влиятелни клиенти. От скоро амбициозната красавица се е запалила по специалността Киберсигурност и мисли от есента да запише магистратура, като вярва че това е бъдещето. Правото в комбинация с лов на киберпрестъпници ще я направи конкурентноспособна в цял свят и един от най-търсените специалисти в областта. Това прави Валери Стефанова неочаквано добра комбинация заради факта, че короната за нея не е просто признание за красота, а истинска мисия, зад която стоят години на труд и изпитания.

„В гражданското право всички спорят – основно кой на кого дължи пари. Докато в криминалния сектор хората вече не разпределят пари толкова, колкото се борят за свободата си. Когато един невинен човек влезе в затвора и остане там до края на дните си, това е много по-голяма загуба, отколкото да загубиш една голяма сума пари, нали така. Затова избрах криминалното право.

Има толкова много неуредици в правосъдната система, има хора, които се съдят години наред и изкарват страшно много време в затворите, докато се стигне до дело. Много бих искала да помогна именно на тези хора. Адвокатската ми етика обаче, е такава, че аз не защитавам престъпници. За мен е важното хората, които са невинни в даден казус, изобщо да не стигат до влизане в затвора“, анализира мисиската.

Напористата брюнетка е родена в Хасково, но животът й към днешна дата е фокусиран в Англия, където тя работи в последните вече над 10 години. Сбъдва мечтите си с толкова целеустременост и вяра, че историите зад тях да могат да се екранизират. Не спира да пътува из целия свят – повече по работа, но успява да открадне време и за приключения в едни от най-екзотичните кътчета на планетата. През 2016-та година Валери основава клиника за естетична медицина в Лондон, но само година по-късно заминава за Китай със съпруга си, а след завръщането си прави пълен рестарт на живота си.

„През последните 10 години работата ми костваше много усилия и най-накрая, когато спечелих титлата, тя ми даде възможността да направя своя благотворителна инициатива, която обаче ще се разгръща години наред след това. Аз съм човек, който мисли в перспектива и не бих искала да правя нещата на принципа „всяко чудо за три дни“. Да взема короната, да се появя с нея във всички списания и накрая да няма нищо по-съществено“, споделя красавицата.

Тя успява да стартира онлайн обучение по английски език за деца от социално слаби семейства, които няма нужда да излизат от дома си, за да учат езика.

„Децата са нещо много специално. А социално-слабите дечица, например, наистина няма да имат друга възможност, освен нещо подобно, за да научат даден език. И когато станат на 18, те вече трябва да имат добро образование зад гърба си, за да имат шанса да успеят да се развият професионално в живота си. Иначе работят ниско платена работа и са неудовлетворени. Децата на по-заможни родители в същото време са ходили на частни уроци и учители, затова стартират по съвсем различен начин. Ето затова се насочих точно към децата между 13 и 18-годишна възраст. Но имам дори и една група ученици, които са само на 3 годинки“, допълва тя.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре