Музика

Бащата на Бритни се отказва от попечителството й

Бащата на певицата Бритни Спиърс се съгласи да се оттегли доброволно от попечителството върху финансовото състояние на дъщеря си, предадоха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

От съдебните документи не става ясно кога бащата ще престане да бъде попечител и да отговаря за състоянието на певицата, възлизащо на около 60 милиона долара. Това няма да стане незабавно, според Асошиейтед прес.

Джеймс Спиърс отговаря за авоарите и имуществото на поп звездата от 13 години. През 2008 г. той беше определен от съда за попечител заради разклатеното психично здраве на Бритни Спиърс.

„Доволни сме, че господин Спиърс и адвокатът му внесоха документи,

че той може да бъде отстранен“ от попечителството, заяви адвокатът на певицата Матю Роузънгарт.

Бритни Спиърс от няколко месеца активно се опитва да изключи баща си от управлението на финансите си. Неотдавна тя нае Роузънгарт за свой защитник. В края на септември трябваше да се състои съдебно заседание по делото, заведено от поп звездата за отстраняването на Джеймс Спиърс.

Адвокатът Матю Роузънгарт определи решението на Джеймс Спиърс като

„Голяма победа за Бритни Спиърс и още една стъпка към справедливостта“.

Бритни Спиърс (39 г.) остава под контрола на Джоди Монтгомъри, която е определена от съда да отговаря за медицинските и личните дела на поп звездата.

Засега певицата не е коментирала решението на баща си да се откаже от попечителството.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре