Клюки

Мисис Баба ще води рибен фестивал

„Феситвал на водата и рибата“ с богата и пъстра програма очаква жителите и гостите на Самоков по случай празника на града тази седмица. Мероприятието е по проект за „Съхраняване на местната идентичност чрез възстановяване, опазване и анимиране на културно-историческото наследство на територията на МИРГ – Самоков“ и ще се проведе в парк „Туристическа градина“.
Организаторите са предвидили „Фестивал на водата и рибата“ да се проведе в различни зони, всяка с интересна програма.

Първа зона носи името „И ловец съм и готвач съм“ и ще започне от 10:30 ч при река Бистрица, където водещия ще запознае гостите с програмата на фестивала, която включва безплатна изложба с исторически оръжия, организирана от „Чакър войвода“, урок от опитни рибари по хвърляне на въдица, физзарядка, зарибяване на река Бистрица и др. В специална барбекю зона децата ще имат възможност да научат и покажат вкусни кулинарни възможности от собственоръчно уловени риби.

Във втората зона „Спартакиада“, от 11:00 до 13:00 ч, при Въжения град ще се проведат ретро игри от 80-те от типа „Бързи, смели, сръчни“.

Третата зона „Един за всички, всички за един“ от 11:00 до 13:00 ч, ще събере любители на колективните игри по народна топка и джитбол на централната алея в парка.

Срещу сцената ще се намира четвърта зона „С игрите на мама и татко“, където са предвидени игри на ластик, скачане на въже, прескочи кобила и др. Има и пета зона за игра на „Петанк“.
След приключване на игрите децата ще опитат деликатесите, приготвени в барбекю зоната.

В 17:30 ч започва втора част на празника, като игрите ще продължат и ще бъдат наградени най-активните и атрактивни участници. Това ще се случи в 20:30 ч., а веднага след това всички гости ще се насладят на концерт с участието на Росен Сеновски от „Екс Фанданго“.
Водеща на събитието ще е Мисис Баба Вселена 2016 Дони Василева.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре