Холивуд

Вижте номинациите за наградите “Златен глобус”

Наградите „Златен глобус“ често пъти са предчувствие за „Оскар“ и затоова филмовия свят следи с нетърпение, когато ще бъдат оповестени номинираните за награда.

Джесика Частейн, Оливия Колман, Никол Кидман, Лейди Гага и Кристен Стюарт са номинирани за „Златен глобус“ в категорията за най-добра актриса във филмова драма, съобщава БТА, цитирайки в. „Индипендънт“. Джесика Частейн за играта си в „Очите на Тами Фей“, Оливия Колман – за „Непознатата дъщеря“, Никол Кидман – за „Да бъдеш Рикардо“, Лейди Гага за „Домът на Gucci“ и Кристен Стюрт за „Спенсър“.

При мъжете за отличието за най-добър актьор са номинирани Махершала Али, Хавиер Бардем, Бенедикт Къмбърбач, Уил Смит и Дензъл Уошингтън. Махершала Али за ролята си в „Лебедова песен“, Хавиер Бардем – за „Да бъдеш Рикардо“, Бенедикт Къмбърбач – за „Силата на кучето“, Уил Смит – за „Методът Уилямс“ и Дензъл Уошингтън – за „Трагедията на Макбет“.

Продукциите „Белфаст“, „CODA: Дете на глухи родители“, „Дюн“, „Методът Уилямс“ и „Силата на кучето“ са номинирани за „Златен глобус“ в категорията за най-добър филм. С номинации за най-добър филм – комедия или мюзикъл са „Сирано“, „Не поглеждай нагоре“, „Лакрицова пица“ (Licorice Pizza), „Тик, так…Бум!“ и „Уестсайдска история“.

Церемонията за 79-ите награди „Златен глобус“ ще се състои на 9 януари.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре