Холивуд

Мария Бакалова с интервю за Elle

Голямата звезда на Мария Бакалова изгря точно преди година с номинацията й за Оскар. Цяла България със затаен дъх следеше всяка крачка на 25-годишната актриса на червения килим.

28 награди и над 40 номинации – това са внушителните цифри, въпреки крехката й възраст. Още през 2018 г. младата бургазлийка грабна приза за най-добра актриса във филма „Трансгресия“ от AltFF.

В края на миналата година влезе сред 100-те най-влиятелни жени в шоубизнеса в Холивуд, редом до Мерил Стрийп, Дженифър Анистън, Зендая, Мишел Пфайфър, Лейди Гага, Никол Кидман, Кристен Стюарт…

Името й през последните месеци е начело на онлайн търсачките в България. Постиженията й, работата й, родителите й, животът й в Ел Ей… Това е накратко Мария Бакалова. Наистина ли едно момиче на 25 е такъв работохолик?

Броени часове преди настъпването на новата година влизам в хотелската стая, в която от рано сутринта екипът подготвя Мария за снимките на корицата ни. Още от вратата чувам искрен смях, по детски. С почти готов грим обаче пред мен се изправя ослепителна звезда. Красива е. Като от червения килим. Но вместо респектираща осанка на звезда, притежава онзи магнетичен детски чар, особено в очите, който малцина са успели да съхранят.

Докато Никола реди осветлението на терасата в Sense Hotel, Милен подрежда старателно всеки кичур, а Алина прави финалните щрихи върху устните, Мария не застава мирна дори за секунда – говори за нови снимки и проекти с колеги, приятели, стилисти и продуценти от Ел Ей. Но го прави с такава лекота и удоволствие, сякаш не работи, а се забавлява искрено!

Целият екип сме влюбени в кадрите от Венеция, заснети от Никола Борисов на лента, и сега ни остава само корицата – на родна земя, защото Мария Бакалова рядко успява да стигне до България. Времето ни е ограничено и интервюто го отлагаме за новата година, която също започва с куп работни ангажименти за актрисата. Когато става въпрос за работа обаче, тя е повече от щастлива. Работата е голямата й любов…

Нова година – ново начало! Вярваш ли в това? И кое ще е новото начало за теб тази година?

Вярвам! Вярвам, че ние, хората, имаме способността да започваме отначало. И се възхищавам на тези, които се осмеляват да го правят!

Какво си обеща да промениш от 1 януари?

Не точно да променя, по-скоро си обещах да намирам повече време за спорт.

Как започна годината за теб? Какво си пожелахте с родителите ти навръх Нова година?

Здраве и дълъг живот! Това е най-важното! Това искам да пожелая и на вас, и на читателите на ELLE! Всичко друго е постижимо!

През 2021 г. името ти бе сред най-изписваните в онлайн търсачките в България. Какво научиха българите за теб от интернет пространството покрай номинацията ти за Оскар?

Амиии, не знам… Може би това, което съм споделяла в интервюта. (смее се)

А какво не научиха? Със сигурност много неща държиш да останат само за теб, но има ли нещо, което убягна на медиите и социалните мрежи, а ти искаш да се знае за теб?

Ние, хората, опознаваме сами себе си докато сме живи. Винаги ще разбираме по нещо ново, когато се отдаде нова ситуация, която да ни провокира. Това му е интересното на живота, мистичността…

Ако имаш право само на три думи, за да опишеш себе си, кои ще са те?

Обичащо работа дете.
Фотографът Никола Борисов, главният редактор на сп. ELLE Мария Георгиева, актрисата Мария Бакалова, гримьорът Алина Манова, коафьорът Милен Иванов (отляво надясно)
Фотографът Никола Борисов, главният редактор на сп. ELLE Мария Георгиева, актрисата Мария Бакалова, гримьорът Алина Манова, коафьорът Милен Иванов (отляво надясно)
Какво най-много харесваш в себе си?

Желанието да търся смешното в живота

Имаш спартанска дисциплина, която ни доказа по време на снимките – докато повечето момичета на твоята възраст в последния ден от годината се излежаваха и приготвяха за новогодишните партита, ти замени съня с работа, беше готова да стоиш с голи рамене в студа с часове, а докато зъбите ти почти тракаха, очите ти се усмихваха на камерата по детски, сякаш навън е калифорнийско лято. Винаги ли си била толкова изпълнителна и всеотдайна или киното те научи?

Много благодаря за прекрасните думи и това наблюдение. Винаги приоритет са ми били работата и ангажираността пред почивката и партитата! Наистина.

Аз съм най-щастлива, когато съм най-заета. А в допълнение с това идва и силно развитият ми перфекционизъм и желание за „може и по-добре“, което ме дисциплинира. Знаете ли, от малка баща ми все ми повтаряше: „Прави каквото трябва, пък да става каквото ще”. И аз така и до днес, като се има предвид, че искрено се радвам по детски на всеки един професионален ангажимент… Обичам си работата повече от всичко! Та може би по-скоро тази ми особеност от дете ми помага днес в киното.

На снимките дойде с майка ти, която е прекрасна жена! Тя ли е твоята най-добра приятелка?

Тя е Мама! Тя е всичко! И най-добра приятелка също. Но… Аз съм щастливка – благодарна съм на живота, че имам доста приятелки.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре