Холивуд

Брад Пит и Анджелина Джоли отново в съда

От най-известната женена двойка в Холивуд, актьорите Брад Пит и Анджелина Джоли станаха най-известната развеждаща се двойка. И това е така от години. Тази седмица стана ясно, че към съдебните им спор за попечителството на децата се добавя и друг – за продажбата на винарна във Франция.

Брад Пит съди бившата си съпруга защото е продала своята част от винарна, която притежават във Франция. Става дума за „Шато Миравал“, където двамата сключиха брак през 2014 г. Купувачът е руски олигарх.

Според адвокатите на Брад Пит, Анджелина е продала своята част от имота без знанието на Пит, като по този начин е целяла да му нанесе финансова вреда. Актьорът твърди, че е похарчил огромно състояние и е полагал усилия, за да утвърди вината, произвеждани от винарната.

„Винарната се превърна в страст за Брад Пит и му носеше печалба“, се казва в съдебния иск, цитиран от „Sky News“. Под негово ръководство „Миравал“ се превърна в компания за милиони и едно от най-известните вина в света.“

Според документите, Брад Пит е дал 60% от цената на винарната, а Анджелина само 40%. Джоли не е участвала в развитието и разрастването на бизнеса, но се е облагодетелствала от печалбите.

От своя страна Анджелина Джоли твърди, че е уведомила бившия си съпруг за решението си още в началото на 2021 г. Спорът между двамата ще се реши от съдебни заседатели.

Брад Пит и Анджелина Джоли започнаха процедурата си по развод през 2016 г. и макар официално да са разведени и да имат право да сключват друг брак, поделянето на имуществото и въпросът за попечителството на децата остава нерешен и до днес.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре