Музика

Шакира с престижна награда от МТВ

Шакира ще бъде отличена за принос и влияние върху музикалните видеоклипове и популярната култура на видео музикалните награди на MTV за 2023 г. следващия месец, съобщи АП. Тя също ще се качи на сцената на MTV, за да изпълни своя музика, за първи път от 17 години.

Сред предишните носители на наградата са Бионсе, Ники Минаж, Мадона, Джанет Джаксън, Дженифър Лопес, Риана и Миси Елиът.

Колумбийската певица вече е носител на четири видео музикални награди на MTV, сред които призът „Международен избор на зрителите (Северна Латинска Америка)“, който тя спечели през 2000 г. Тази година Шакира е номинирана за четири награди в категориите изпълнител на годината, най-добра колаборация (за песента XQG с участието на Карол Джи) и две номинации в категорията за най-добър латиноизпълнител (първата – за същото парче, а втората за самостоятелния й сингъл Acrostico).
Шакира е първата в историята латиноамериканска жена на годината на „Билборд“
Шакира е първата в историята латиноамериканска жена на годината на „Билборд“

„Шакира е истински световен авторитет, който продължава да вдъхновява и влияе на масите с уникалното си музикално майсторство. Тя проправя път за жените по света и е един от първите изпълнители начело на глобализацията на латиномузиката“, коментира Брус Гилмър, президент на отдела за музика, музикални таланти, програмиране и събития в компания „Парамаунт“. „Нейното огромно влияние върху музикалния пейзаж ще бъде дълготрайно, тъй като тя продължава да създава творчество и да развлича публиката на най-високо ниво“.

Тейлър Суифт води всички изпълнители по номинации за видео музикалните награди на MTV тази година. Американската певица е начело с общо осем номинации – седем от тях за музикалния видеоклип към песента Anti-Hero, както и една номинация в категорията изпълнител на годината. Друг фаворит тази година е Сиза, която има шест номинации. Церемонията по връчване на видео музикалните награди на MTV за 2023 г. ще се проведе в Нюарк, щата Ню Джърси, на 12 септември.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре