Музика

Шакира пусна новия албум и отсече: Добре се живее без мъж!

Шакира е по-щастлива от всякога и с пълна сила се наслаждава на моминския живот.

В ново интервю пред Зейн Лоу за Apple Music 1 изпълнителката говори открито за живота си като самотна майка и как напускането на Барселона за сметка на Маями ѝ е помогнало да подобри изкуството си.

Докато се опитва да бъде подкрепяща приятелка на бившия си Жерар Пике, с когото имаше връзка 11 години преди раздялата през 2022-а, и да отглежда двамата им синове Милан и Саша, Шакира е изпитвала трудности да намери точния баланс в живота си.

„Беше нещо като връзка, базирана на любов-омраза, защото всеки път, когато влизах в студиото да свърша работата си, се провалях. Имах чувството, че оставям семейството си на заден план. Имаше моменти, в които наистина не се наслаждавах на процеса. Чувствах вина. Чувствах се разпокъсана“, казва колумбийката.

Сега, когато децата ѝ вече са пораснали и живеят с нея в Маями, нещата са много по-различни, въпреки че сега може да изглежда по-трудно, защото Шакира се грижи сама за Саша и Милан, които разчитат на нея за всичко. Казва, че като самотна майка, няма съпруг, който да ѝ помага в домашните задължения, възпитанието на момчетата или пък с училищните им занимания. Макар да звучи трудно, Шакира е категорична, че музикалната ѝ кариера се е подобрила след раздялата с Пике.

„От една страна е добре да нямаш съпруг, защото това… не знам защо, но ме дърпаше назад. Сега искам да работя. Искам да пиша песни. Искам да правя музика. Това е крещяща нужда, която не съм изпитвала преди“, казва певицата.

Макар да се радва на творческия си процес, Шакира не забравя за децата си. На фона на натоварения си график в Маями, тя се опитва да отдели нужното време на Саша и Милан, които се преместиха с нея в Америка и оставиха баща си в Европа. През последните месеци Шакира споделя, че работата ѝ е доста поглъщаща, тъй като снима видеа, фотосесии и се подготвя за следващ клип, докато обмисля как най-добре да промотира предстоящия си албум. Казва, че си ляга всеки ден в 9 сутринта.

„Вчера се прибрах у дома в 7 сутринта. Децата ми вече бяха станали и ме чакаха, така че закусих с тях, прекарахме малко време заедно. Понякога не си лягам, докато не стане време те да си легнат. Независимо колко съм уморена. Правя го, защото искам да прекарам време с децата си, да ги сложа да спят и след това да припадна в моето легло“, разказва Шакира.

Въпреки че периодът е доста натоварен, колумбийката казва, че намира красота в балансирането на ежедневието си. Опитва се да бъде позитивно настроена към всичко случващо се, защото е обещала на Саша и Милан да бъде щастлива и не иска да се отмята от думата си. „Обещах им, че ще имат майка, която се смее колкото може по-силно, защото те го заслужават“, казва тя.

Шакира ще пусне дванадесетия си студиен албум, Las Mujeres Ya No Lloran („Жените не плачат вече“) днес. Това е първият ѝ албум от седем години насам.

Според официалното съобщение до медиите, албумът е доказателство за силата и устойчивостта на Шакира и как силата на музиката може да преобрази дори най-ужасяващите моменти в ценни преживявания.

„Създаването на това произведение беше алхимичен процес. Докато пишех всяка песен, аз се възстановявах. Докато ги пеех, сълзите ми се трансформираха в диаманти, а уязвимостта в сила“, каза изпълнителката в изявление.

Новият албум включва 16 песни и ще съдържа както нечувани досега осем парчета и ремикси, така и седем произведения, които вече са на пазара. В Las Mujeres Ya No Lloran се помещават хитовете Music Sessions Vol. 53 с Bizarrap, TQG с Карол Джи, Te Felicito с Ру Алехандро и Copa Vacía с Мануел Туризо.

Напиши коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Нагоре